Rimadyl på norsk
Gorgeous Sammie

RIMADYL    ----   Medisinen som dreper

SAMMIE - DREPT AV RIMADYL


Født  :  13 mars 1993

Drept : av Rimadyl 17 januar 2006


Min Collie Sammie, ble regelrett drept av Rimadyl. Det er et medikament med store bivirkninger, og det tar mange liv.  Vil man ha mer opplysninger kan man ta kontakt med FDA i USA som fører statistikk over bl.a. dette og det er ikke lystelig lesning.


Skulle DU bruke Rimadyl vær obs på at bivirkningene kan starte med ustøhet, og ikke nødvendigvis oppkast diare - men dette er en selvfølge at din veterinær vet, selv om min veterinær tydeligvis ikke visste dette


JEG angrer bittert på at jeg ikke sjekket godt nok på dette medikamentet og stolte for mye på veterinæren - det fikk jeg betale en høy pris for ved å miste Sammie på en slik uverdig og unødvendig måte.  Jeg håper aldri du som leser dette vil oppleve det samme.


Jeg startet med å skrive journal da jeg skjønte at det var Rimadyl som gjorde Sammie alvorlig syk, slik at de første dagene ble skrevet ettersom jeg husket hun reagerte.


Sammie er en Collie som på tidspunktet hun fikk Rimadyl er 12 år og 9 måneder.


Sammie er noe reumatisk, men hun er ikke verre enn at hun leker med de to andre Colliene i huset, er med på alle turer og blir trent i ulike aktiviteter, hun elsker å løpe i skogen og gå feltsøk.

Dog var hun, etter litt røff lek, blitt litt hoven og med noe smerter i høyre skulder.

 

Dette medførte at når vi var på veterinærkontroll på Nordberg Dyreklinikk, hos veterinær  G.E.Berge fredag 16.desember 2005 fikk foreskrevet Rimadyl tyggetabletter 50 mg, som ble varmt anbefalt - det skulle være sååååå trygt.


Sammie skulle ta 1 tablett morgen og ½ tablett på kvelden, hennes vekt på dette tidspunkt er 21.3 kg.

Eventuelle bivirkninger fikk jeg oppgitt til å være oppkast og diarê - og om dette skulle oppstå - slutte med medikamentet umiddelbart. Ingen andre bivirkninger ble oppgitt (!)


Fredag, lørdag og søndag gikk, synes hun ble noe stivere, men reagerte ikke noe mer på dette.

Mandag 19.desember er hun verre enn hun var på fredag.


Tirsdag 20.desember ringer jeg igjen Nordberg Dyreklinikk, snakker med veterinær G.E.Berge og etter å ha fortalt om Sammie symptomer – får jeg så beskjed av Berge om å øke dosen med 1 tablett, dosen blir økt med ½. Tragisk nok så følger jeg rådet jeg fikk. Denne dagen får hun 2 tabletter totalt.


Begynner nå etter hvert selv å mistenke at det kan være Rimadyl som forårsaker Sammies forverring. Dessverre så stoler man litt for mye på veterinærene i de fleste tilfeller.

Onsdag 21.desember ettermiddag har hun en fullstendig kollaps. Ny kontakt med Nordberg Dyreklinikk og veterinær G.E.Berge igjen, og nå resulterer dette slutt med Rimadyl.


Natt til torsdag 22.desember har Sammie så vondt, og ny kontakt med veterinær (ikke min faste veterinær da han ikke er å få tak på).

Etter å ha fortalt hvordan Sammie er, så er beskjeden fra denne veterinæren å fortsette å gi henne Rimadyl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Himmel - man slutter å undre seg over enkelte veterinærer.  DETTE FIKK HUN SELVSAGT IKKE - VI HADDE STOPPET MED RIMADYL


Reiste til Nordberg Dyreklinikk på dagtid torsdag 22.desember og Sammie får medisiner mot blødninger i magen, samt antibiotica.

Måtte få sydd «stropper» slik at man kunne hjelpe henne med å reise seg.


Sammie hadde INGEN av de bivirkningene som står på pakningsvedlegget, diare og oppkast.  MEN det startet med stivhet og balanseproblemer - dog skal en veterinær vite at de symptomene Sammie fikk også kan komme av medikamentet Rimadyl.Til dere som mistenker eller får bivirkninger av Rimadyl - IKKE stol på at veterinæren rapporterer dette videre - men gjør det selv.


I Norge er adressen : http://www.legemiddelverket.no    

Det er Orion Pharma, Veterinæravdelingen, Box 4366 Nydalen, 0402 Oslo, Tlf : 40 00 42 10 som er ansvarlig for å distribuere Rimadyl og i mine øyne er de en gjeng med pissemaur, og dette begrunner jeg med at de er helt umulige å snakke med, svarer ikke på brever etc.


Nedenfor så kan dere lese utdrag fra journalen jeg har skrevet om Sammie’s sykdomshistorie :

DATO

MEDISIN

SYMPTOMER

Fredag 16 desember 2005

1 tablett Rimadyl kveld

Får dette pga stivhet og hovenhet i høyre skulder


Lørdag 17.12.05

1 tablett Rimadyl morgen ½ tablett kveld

Ingen endring

Søndag 18.12.05

1 tablett Rimadyl morgen ½ tablett kveld

Ingen endring

Er usikker på om hun allerede her begynner å bli noe stivere

Mandag 19.12.05

1 tablett Rimadyl morgen ½ tablett kveld

Hun begynner på dette tidspunkt å bli verre, stivhet, balanseproblemer, har problemer med å reise seg samt legge seg. Kan ikke sitte. Har ingen avføring. Problemer når hun skal tisse (balanse)

Tirsdag 20.12.05

1 tablett Rimadyl morgen 1 tablett kveld

Hun er meget dårlig allerede fra morgenen av, ringer Nordberg dyreklinikk, snakker med veterinær G.E.Berge, etter å ha fortalt om   symptomene får jeg utrolig nok beskjed å øke dosen med 1 tablett - jeg øker da med ½ (noe som selvsagt ikke skulle skjedd).

Blir bare verre og verre. Har nå alvorlige balanseproblemer, er ennå stivere. Kan ikke sitte. Har ingen avføring. Problemer når hun skal tisse (balanse). Ramler. Har problemer med å få lagt seg og problemer med å reise seg. «Skriker» endel

Onsdag 21.12.05

1 tablett Rimadyl morgen (dette skulle jeg selvsagt aldri gitt til  Sammie)

Ringer Nordberg dyreklinikk igjen og snakker med veterinær G.E.Berge, skal nå stoppe med Rimadyl, og gi cortison fra og med torsdag (cortison blir selvsagt ikke gitt da steroider og NSAID ikke gis samtidig, altså man venter noen dager med cortison).

Får IKKE tilbud om noe annet smertestillende (hvilket er merkelig og tragisk)! Hun er nå veldig dårlig - ser ut som en «banan» i ryggen. Ramler når hun skal gå, må ha hjelp til å reise seg. Vil ikke at man skal ta på henne, store smerter i magen. Er mer og mer uinteressert i sine omgivelser, løfter ikke på hodet når de andre hundene leker. Ligger bare, når hun får lagt seg. Er «borte vekk». Innsunkne, slørete øyne som lyser av smerte. Verre og verre utover kveld tidlig natt. «Skriker» nesten hele dagen. Ingen kontroll/liten kontroll over beina. Tisser inne.

Torsdag 22.12.05

2 tabletter Cimetidin

Litt over midnatt har hun svart (et tegn på blod) avføring.


Ringer en klinikk i mitt nærområde kl. 02.00 ca. da jeg ikke får tak på «min» klinikk, og jeg tror hun skal dø. Etter å ha fortalt symptomene og hva hun har fått og mine mistanker om bivirkninger, er rådet i gi en Rimadyl til!!!!!!!!!! Noe hun selvsagt ikke får. Det rådet jeg da får er at han enten kan gi henne en morfinsprøyte (hvilket jeg egentlig burde gjort - reist ut til han slik at Sammie fikk smertestillende) eller vi lar det bero til morgenen. Han har også et middel han kaller Zubrin man kan gi - men dette er jo også et NSAID-middel og man gir jo ikke det til en hund som reagerer så kraftig som Sammie på den typen medikament.   Tisser inne. Lukter merkelig av urinen hennes!! «Skriker» endel på morgenen. Har ikke den samme «bananfasongen» i ryggen i dag som hun hadde i går.


På formiddagen var vi på igjen på Nordberg dyreklinikk. Må «dra/hjelpe» Sammie ut av bilburet. Får akupunktur av veterinær N.Holt for stivheten i ryggen. Tar blodprøver - vanskelig å få ut blod da hun er hoven i vevet rundt - får blod i venstre arm - umulig å få ut noe i høyre (dette har hun aldri hatt tidligere).

Tar urinprøve - litt protein - litt blod i urinen - men ikke mye. Tar blodprøver - normale verdier på lever, også normale verdier på nyrer.

Skal gå på Cimetidin 200 mg 2 piller pr. dag pga blødningene i magen, Oxytetral 250 mg 2 piller pr. dag i 10 dager - pga urinveiene. ZooLack for å holde mage/tarmfloraen på rett kjøl.


Det første Sammie gjør når vi kommer fra klinikken er å drikke vann - bra da hun ikke har drukket siden i går kveld.

Ved 20.tiden «skriker» hun igjen, er urolig. Kan fremdeles ikke sitte.

Fredag 23.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld + 1 tablett Oxytetral morgen og kveld

Har hatt en rolig natt der hun har sovet ganske bra. Litt «skriking» var det dog - men ikke mye. 04.31 sto hun oppe i sengen og var ute for å tisse. Hun ville da bli med de andre hunden og ble stående å se på dem. Litt «skriking» på formiddagen.


Hun er dog noenlunde klar i sine øyne, balansen begynner å bli bedre, det virker som hun har noe bedre kontroll på beina sine. Er mer interessert i sine omgivelser. Men stivheten gjør at hun fremdeles strever med å både få lagt seg og å reise seg opp (har klister under føttene hennes slik at det skal hjelpe på festet)

I ettermiddag har hun sittet for første gang på nesten 1 uke, sitter i et par-tre minutter. «Skriker» endel gjennom dagen - men mye mindre enn det har vært. Normal avføring


Belaster høyre forbein lite.

Spiser bra

Lørdag 24.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld +  1 tablett Oxytetral morgen og kveld + 2 tabletter Prednisolon 20 mg


Ute for å tisse 02.00.    Har hatt en bra natt.  Har problemer med høyre forbein - belaster det lite. Er stiv og problemer med å reise seg. Virker som hun tisser større mengder. «Skriker» noe i formiddag.

Hun har ikke så vondt i magen mer da jeg i dag kan få ta på den uten at hun snapper - så Cimetidin fungerer tydeligvis


Igjen kontakt med Nordberg Dyreklinikk og veterinær G.E.Berge, anbefaler cortison nå 2 tablett pr dag pga stivheten, og problemet med høyre forbein.

Muligens blodpropp i ryggen? Nerve da i klem? Virker logisk da hun har spasmer i bakbeinet.

Det blir IKKE foreslått røntgen, CT eller eventuelt MR - henvise til Norges Veterinærhøgskole.

Fra hun får Prednisolon og fram til klokken 18 sover hun meget godt - ingen «skriking». Drikker så ganske mye, kan også belaste høyre fot en aning.


Normal avføring - kan gå lenger nå for å tisse (mer en to meter)

Søndag 25.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld + 1 tablett Oxytetral morgen og kveld

2 tabletter Prednisolon 20 mg


Ute 02.00 a.m. tisser. Bra natt. Har ikke skreket i det hele tatt siden i går. Normal avføring. Er i dag mer «med» - hun løfter på hodet når vi går forbi og er generelt mye mer interessert i sine omgivelser. Bjeffer også når de andre hundene er ute (noe hun ikke har gjort siden hun ble dårlig). Kommer også ut på kjøkkenet av seg selv. Går også litt inne. Har ikke disse merkelige «spasmelignende» rykningene i høyre bakbein i dag, som hun har hatt siden «kollapsen».   Klokka 23.10 - kaster opp.

Mandag 26.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld + 1 tablett Oxytetral morgen og kveld

1 ¾ tablett Prednisolon

En normal natt etter oppkastingen.   Normal avføring


Er generelt mye bedre, fremdeles noe stiv når hun skal reise seg, men ikke på langt nær så mye som det har vært

Drikker endel

Tirsdag 27.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld + 1 tablett Oxytetral morgen og kveld

1 ½ tablett Prednisolon


Rolig natt - tisser ved 05.00. tiden.

Ringer klinikken skal fortsette med nedtrapping av cortison. I morgen, 28.12.   1 tablett,  29.12 ½  tablett, så ½ tablett annenhverdag, deretter ¼ tablett annenhver dag som vedlikeholdsdose. Skal gå på Cimetidin fram til hun er nede på vedlikeholdsdosen av Prednisolon


En aning lettere for å reise seg, ikke så mye å tilføye annet enn at det er svak forbedring fra i går

Onsdag 28.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld + 1 tablett Oxytetral morgen og kveld

Bra natt


Synes hun virker sliten i dag. Men fremgangen fortsetter

Torsdag 29.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld + 1 tablett Oxytetral morgen og kveld

½ tablett Prednisolon

Lekker i natt.


Ellers ingen problemer.


Fredag 30.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld + 1 tablett Oxytetral morgen og kveld

Helt OK natt


Fikk være ute i flere minutter i dag - tok noen bilder også


INGEN prednisolon i dag

Var også ute og gikk noen meter i ettermiddag,

Lørdag 31.12.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld + 1 tablett Oxytetral morgen og kveld

½ Prednisolon

Er en aning stivere i dag - liker ikke at hun virker svakere i bakparten - men det kan være for at hun fikk være ute i går...

Søndag 01.01.06


1 tablett Cimetidin morgen og kveld +  1 tablett Oxytetral morgen og kveld

½ Prednisolon

Siste dag med antibiotica

Mandag 02.01.06

1 tablett Cimetidin morgen og kveld

½ Prednisolon

Idag går hun om lag 100 meter

Tirsdag 03.01.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld

¼ Prednisolon

I dag har hun fått være med til sjøen - ikke mye gåing men hun koste seg og prøvde til å med å rulle seg i snøen.

Onsdag 04.01.05

1 tablett Cimetidin morgen og kveld

¼ Prednisolon

I dag henter hun en av sine bamser for første gang etter at hun ble syk


Koser seg også i dag ute ved sjøen

Torsdag 05.01.06

1 tablett Cimetidin morgen og kveld

¼ Prednisolon

Er i Oslo, sjekker urinen - alt er nå OK


Siste dag med Cimetidin

At min Sammie hadde gode dager der hun var en tapper sjel og kom fint gjennom dagene, sier mye mer om min Sammie enn den hjelpen hun fikk av Nordberg Dyreklinikk. Det er skrekkelig at en veterinær åpenbart ikke kjenner til bivirkningene på medisinene han gir ut, i Sammies tilfelle Rimadyl. Mandag 09.01.06


Sammie fortsetter nå på Cortison framover, har hatt et lite tilbakefall der hun var stivere, og er nå på 1 tablett (20) mg Prednisolon daglig.

Selv er jeg livredd for at hun skal få nye blødninger - men det ser absolutt ut til å gå rette veien - tross alt. Når det sto på som verst så var tankene selvsagt der om at det ikke var riktig å la henne lide - skulle vi la henne få sovne inn for godt.


Vi hadde diverse «ups and downs» i de kommende dagene og Prednisolondosen ble økt. Men de små fremskrittene hadde vi, og Sammie var en fighter så vi trodde alle at dette skulle gå bra.


Helt uten forvarsel egentlig ble hun gradvis verre utover mandag kveld 16. Januar. På nytt hos dyrlegen tirsdag 17.januar - her fikk hun sovne inn i mine armer.

Vissheten om at man har vært med og regelrett drepe sin egen hund er utrolig vondt å leve med.Les mer om Rimadyl på denne siden: HER OBS NY KORREKT LINK


Og igjen - ikke stol på at veterinæren rapporterer bivirkninger - gjør det selv.

I Norge er adressen : http://www.legemiddelverket.no   


Det er Orion Pharma, Veterinæravdelingen, Box 4366 Nydalen, 0402 Oslo, Tlf : 40 00 42 10 som er ansvarlig for å distribuere Rimadyl og i mine øyne er de en gjeng med pissemaur, og dette begrunner jeg med at de er helt umulige å snakke med, svarer ikke på brever etc.


"Mormor" sammen med fra venstre Sheppegutt, Heike og Sammie 16.januar 2006.  Dette er Sammies siste dag på denne jord, dagen etter var det å ta den tunge dagen til dyrlegen for å la henne få slippe.


En sånn uverdig og unødvendig død